Herkes İçin Bilim Seti (4 Buklet Kitap) resmi

Herkes İçin Bilim Seti (4 Buklet Kitap)

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786258242652
Üreticiler: Fol Kitap
Stok Sayısı: 1
Basım Tarihi: 3-2023
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 136 Sayfa
Ağırlık: 185,00 Gram
Boyut: 16,00 (en) x 24,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

177,00 TL
141,60 TL

1. Herkes İçin Bilim Tarihi –Derya Gürses Tarbuck (28 Sayfa)

Bu kitap altı tema üzerinden bilim tarihi disiplinini tanıtmayı amaçlıyor. Her tema başlığı altında birer tarihçe, metodoloji tanıtımı ve disiplin eleştirisi yer alıyor. Böylelikle kitap, okura bu disiplin bünyesindeki tartışmalar hakkında temel seviyede bir fikir vermeyi, bu alandaki literatürü tanıtmayı ve tartışmayı hedefliyor.

2. Herkes İçin Bilim Felsefesi –Umut Morkoç (36 Sayfa)

Bu kitapçık, bilim felsefesinin temel sorunlarını en bilindik bilim felsefesi figürlerine başvurarak özetliyor. Bunu yaparken mümkün mertebe teknik detaylardan ve alan dışından okurun ilgisine hitap etmeyecek referanslardan kaçınıyor. Bu metin temel olarak “Bilim felsefesi neyle uğraşmış, bugün ne gibi problemlerle meşgul?” sorularını merak eden okura bir fikir vermeyi hedefliyor.

3. Herkes İçin Bilim, Teknoloji ve Toplum –Ali O. İlhan, Arsev U. Aydınoğlu (36 Sayfa)

Bu kitapçık Bilim, Teknoloji ve Toplum (Science, Technology and Society) ya da Bilim ve Teknoloji Çalışmaları (Science and Technology Studies) olarak bilinen disiplinlerarası alanı kısa bir biçimde tanıtıyor. Özellikle son yıllarda oldukça çeşitlenen ve dinamik bir biçimde genişleyen bu alanın temel fikirlerine dair genel bir değerlendirme imkânı sunuyor.

4. Herkes İçin Cumhuriyette Bilim –Feza Günergun (36 Sayfa)

Yıl 1921. Kurtuluş Savaşının üçüncü senesi. Yunan kuvvetleri, Afyon, Eskişehir, Kütahya’yı ve ardından Ankara’yı ele geçirmek amacıyla taarruz başlatmış, Afyon’u işgal etmiştir. Zorlu çatışmalar sürerken, Türkiye Muallime ve Muallimler Kongresi toplanır. Mustafa Kemal Atatürk burada şunları söyler: “Silahıyla olduğu gibi dimağıyla da [beyniyle de] mücadele mecburiyetinde olan milletimizin birincisinde gösterdiği kudreti ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur…” Türk gençlerini eğitecek öğretmenleri, ülkenin sınai ve zirai kalkınmasını sağlayacak kadroları yetiştirmek, Atatürk’ün hedefleri arasında ilk sıralarda yer alır.