Dünya Siyasetinde Doğu Asya

Dünya Siyasetinde Doğu Asya

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786053203988
Stok Sayısı: 2
Basım Tarihi: 5-2016
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 494 Sayfa
Ağırlık: 832,00 Gram
Boyut: 16,00 (en) x 24,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Yeri: Ankara - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

336,00 TL

Asya kıtası oldukça geniş bir coğrafi alana yayılıyor. Bu yönüyle tek bir Asya kimliğinden veya kültüründen bahsetmek pek mümkün değil. Dünya sıralamasında Çin ikinci, Japonya üçüncü, Hindistan dokuzuncu, Güney Kore on üçüncü ve Endonezya on altıncı büyük ekonomi konumundadır. Türkiye'nin Asya'ya yönelik politikasına bakıldığında makro bir politika izlemek yerine ikili düzeyde ilişkileri yürütmeyi tercih ettiği görülmektedir. Bu kitabın Asya ülkelerinin dünya üzerindeki öneminin anlaşılmasına ve Türkiye'nin bölgeye yönelik politikalannın şekillenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Prof. Dr. Selçuk Çolakoğlu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası Ilişkiler Bölümü öğretim Üyesi USAK Asya-Pasifik Araştırmaları Merkezi Başkanı

Türkiye'den Doğuya açılan bu akademik gemiyi bölgeye ulaştıran yani elinizdeki kitabın ortaya çıkmasını sağlayan kıymetli yazarlara-hocalara teşekkür etmek isterim. Onlar biliyorlar ki birileri onlan takip edecek, yeni çalışmalar ortaya konacak. Doğu Asya ülkeleri ile Türkiye'nin gerçekleştirdiği ticaret oranı binde 4'tür; bu oran binde 8'e bile çıkanlabilse büyük bir kazanım olacaktır. Dünyaya bakalım çünkü dünyaya bakmak; aslında kendimizin iç organlarının röntgenini çekmektir, nefes almaktır, gelişmektir.

Yrd. Doç. Dr. İsmail Erınağan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi

Pakistan'daki dinsel/mezhepsel çatışmalar, Sri Lanka'da yıllarca süren etnik terör, Myanmar'daki rejiın tartışmaları ve yine Müslüman Arakan azınlığın karşılaştığı sorunlar, Malezya'da ekonomik gücü elinde tutan Çinli azınlığın durumu Güney ve Doğu Asya'da karşılaşılan sorunlardan sadece bazılandır. Pekin'de 2000-2004 yılları arasında büyükelçi olarak görev yaptım. Bölgeye yönelik Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde güçlü bir yapılanmaya ve izlenebilir bir stratejiye gereksinim vardır. Bu çalışma, Güney Asya ile Doğu/Güneydoğu Asya bölgelerinde yer alan ÇHC dışındaki 18 ülkeyi Türk okuyuculanna değerli bilim insanlarımızın kaleminden tanıtacak olup bu niteliğiyle bir ilktir.

Büyükelçi (E) Dr. Rafet Akgünay ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde öğretim Üyesi