2012: Marduk’la Randevu 2012: Ejderhanın Yılı

Stok Tükendi

2012: Marduk’la Randevu 2012: Ejderhanın Yılı

Yazar: Burak Eldem
Barkod: 9789751019998
Üreticiler: İnkılap Kitabevi
Stok Sayısı: Stokta Yok
Basım Tarihi: 2003
Baskı Sayısı: 9. Basım
Sayfa Sayısı: 607 Sayfa
Ağırlık: 518,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Dili: Türkçe

35,00 TL
28,00 TL

Orta Amerika uygarlıklarının astronom rahiplerince titiz gözlem ve hesaplar sonucu, binyıllar içinde gerçekleştirilmiş gizemli Maya Takvimi, 2012 yılı için nasıl bir çağ bitişi öngörüyor? Sümer kozmolojisinde NI.BI.RU, Babil efsanelerinde Marduk, Mısır kutsal metinlerinde Milyonlarca Yılın Gezegeni adıyla anılan efsanevi gök cismi, modern çağ astronomlarının 1930dan bu yana varlığını sorguladıkları ünlü Gezegen X mi? Yayımlandığı ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılanan 2012: Mardukla Randevu, Mezopotamyadan Mısıra, Minostan Harappaya, Antik Çinden Maya ve İnka uygarlıklarına dek uzanan geniş bir coğrafyayı adımlayarak, okuru İlkçağ Tarihinin karanlıkta kalmış evreleri üzerinde ayrıntılı bir yolculuğa çıkarırken, gezegenimizin geçmişinde belli aralıklarla yaşanan doğal değişimlerin, yakın geleceğimiz üzerindeki olası etkilerini de sorguluyor. Eldem bu çok kapsamlı ve bir solukta, yutar gibi okunan çok sürükleyici kitabında iki büyük iş başarmış. Birincisi, konuyla ilgili ve bir kısmı dilimize henüz tercüme edilmemiş bütün literatürü ustaca derleyip toparlamış. İkincisi de, meseleyi tarihi materyalizm temeline oturtmuş. Saçmalıklardan arındırmış, işin içine karıştırılan üfürükçülük kısmını temizlemiş.
- Engin Ardıç Star

Burak Eldem çok büyük bir iş yaptı 2012: Mardukla Randevu kitabıyla. O kitabı okuyunca yabancı dillere gitmeden önce bugüne kadar yapılmış olan çalışmaları derin bir şekilde öğrenme imkanına kavuşuyorsunuz. Eğer size verilenle yetinmek istemezseniz, kontrol altında tutturmak istemiyorsanız beyninizi, lütfen işe bu kitabı okumakla başlayın.
- Serdar Turgut Akşam

Eldem, eski uygarlıkların sahip olduğu kritik bilgilerin dini metinlerden, gizemciliğe kadar pek çok alanın kaynağı olduğunu ve bunların genellikle doğa olaylarını açıklamakta kullanıldığını anlatıyor. Bugüne kadar başka hiçbir araştırmacının yapamadığı bir şeyi yaparak, şeytanın rakamı olarak bilinen 666nın izini de Babillilere ve Marduka kadar sürüyor.
- Cengiz Erdinç Sabah

Hassas ölçümlere dayanan derin astronomi bilgisiyle günümüz, bilim dünyasını şaşırtan antik Maya uygarlığının geliştirdiği mükemmel takvim; kısa dönemde günlük kullanımı içeren bileşenlerinin yanı sıra, uzun süreçleri ele alan Dünya Çağları kavramıyla dikkat çeker. Maya Uzun Hesap (Long Count) sistemine göre dünyamız, Beşinci Güneş olarak adlandırılan çağı yaşamaktadır ve İ.Ö 3113'te başlayan bu çağ, önümüzdeki 2012 yılında büyük doğal afetler ve kaos eşliğinde sona erecek, ardından yeni bir çağ başlayacaktır.

Bir başka astronomi uzmanı eski toplumun, Babil'in kozmolojisine göreyse, güneş sistemimizde henüz bizim farkına varamadığımız bir Onuncu Gezegen vardır; son derece yoğun ve büyük kütleye sahip bu gezegene Sümerler Nibiru (Geçiş Gezegeni) demiş;Babil astronomlarıysa en büyük tanrıları Marduk'un adını vermişlerdir. Söz konusu gezegen, kuyrukluyıldızlara benzeyen eliptik yörüngesini 3600 yıl dolayında tamamlamaktadır ki bu rakam, Mezopotamya altmışlı matematiğinin de temelini oluşturmuştur.

Babil Destanı Enuma Eliş'te yaratılışın kahramanı olarak karşımıza çıkan Marduk, dünyaya her yakın geçişinde, iri kütlesinin yarattığı çekim etkisi yüzünden büyük doğal afetlere ve bunları izleyen dönemde siyasal/sosyal karmaşaya neden olmaktadır. İ.Ö 5310 tarihindeki yakın geçişinde Venüs'ün yörüngesinden çıkmasına yol açarak güneş sistemimizde uzun süreli bir kaos yaratmış ve William Ryan ve Walter Pitman gibi araştırmacıların bugün izini bulduğu, Karadeniz çukurunun suyla dolması başta olmak üzere, Tufan efsanelerine esin oluşturan bir dizi doğal afeti tetiklemiştir. Bir sonraki yakın geçişi olan İ.Ö 1649'daysa, Thera yanardağının patlamasını da içeren büyük jeolojik etkinlikleri harekete geçirmiş; küresel düzeyde felaketlere neden olmuş; Minos, Mısır, Babil, Harappa ve Çin başta olmak üzere çoğu eski uygarlığı temelinden sarsarken, aralarında Mısır'dan Çıkışın da (Exodus) bulunduğu mitlere esin kaynağı yaratmıştır.

2012: Marduk'la Randevu adlı kitabında Burak Eldem, dünyada ilk kez, Maya bitiş tarihi olan 2012 ile, Babil efsanelerinde sözü edilen Onuncu Gezegenin, aynı astronomik olguya işaret ettiğini ortaya koyar ve gezegenin gerçek yörünge süresinin 3661 yıl olduğunu vurgular. Eldem'e göre, bu rakamın Babil altmışlı sistemi içinde basamaklı çivi yazısıyla ifadesi olan üç dikey çizgi, İncil'in en eski metni olan Yuhanna'nın Vahyinde yanlış deşifre edilmiş ve Düşman Babil'in Kötü Tanrısı Marduku simgeleyen sayı, Şeytanın Numarası 666 olarak yorumlanmıştır. Kitap, Eski Mısır, Maya, Aztek, İnka, Babil, Hint ve Çin metinlerinden ve Eski Ahit'ten deşifre ettiği bulgularla, uygarlık tarihindeki inanç kültlerinin tümüyle gökyüzünde gerçekleşen ve dünyayı da şiddetle etkileyen katastroflar üzerine kurulu olduğunun altını çizer. Eldem çalışmasında ayrıca, Zecharia Sitchin, Immanuel Velikovsky ve Alan Alford gibi son yılların ilgi çeken araştırmacılarının tezlerinin de analitik birer eleştirilerini sunar.

2012: Marduk'la Randevu, çok yakın gelecekte dünyamızın karşı karşıya kalacağı bir katastrofa dikkat çekerken, Yeni Dünya Düzeni egemenlerince uygulanan son askeri ve siyasi manevraların, bu döneme hazırlık olduğunu vurgular.